SZSE

Ismerd meg a Szabadtéri Sportok Egyesületének felépítését, egyenesen a szakosztályok vezetőitől.

Csatlakozz hozzánk Te is!
Vegyél részt a sportképzéseinken vagy passzív sportfogyasztóként a YouTube videóinkat illetve az élő eseményeinket megtekintve!

Szakosztályok

Akrobatikus kosárlabda

A Face Team Magyarország első akrobatikus sportszínháza, amely különleges sport-show bemutatókat tart. Az organizációhoz kapcsolódó széleskörű sporttevékenység gyakorlati megvalósításához a Szabadtéri Sportok Egyesülete szolgál háttérül. A világhírű akrobatikus csapat állandó szinten tartásának és folyamatos fejlődésének jegyében az egyesület akrobatikus kosárlabda szakága utánpótlás csapatokat üzemeltet Budapesten, Győrben és Érden. Több, mint 200 fiatal készül magas szakmai felügyelet mellett arra, hogy a jövőben a világjáró felnőtt csapat fellépésein csillogtathassa tehetségét, tudását. Extra motiváció a növendékek számára, hogy az edzéseket a Face Team felnőtt fellépői tartják.

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége hivatalos sportágként jegyezte be 2018-ban az Akrobatikus kosárlabdázást hazánkban, majd meg is hirdette a nemzeti bajnokságot.
A 2023/24-es bajnokság hivatalos szabályrendszere, versenykíírása:

Akrobatikus kosárlabda

Utánpótlás nevelés

Ezt a fajta sportot, a Face Team edzőitől tanulhatják a fiatalok Magyarországon a Szabadtéri Sportok Egyesülete keretein belül!

A tanfolyam célja a gyerekek koordinációjának javítása, a csapatmunka valamint a megfelelő jövőkép kialakítása. Ajánlott 8-18 éves kor között. Az edzésre általános sportfelszerelés szükséges. Előny, ha van akár kosárlabda, torna alapképzettség, de nem szükséges, mert mindent az alapoktól tanítunk a fiatalok részére, a saját tudásszintjüknek megfelelően.

A fiatalok elsajátíthatják a kosárlabda, talaj akrobatika és az akrobatikus kosárlabda alapjait a legjobb szakemberektől heti 2-3 alkalommal. Edzéseinken nagy hangsúlyt fektetünk a koordinációs és labdás ügyesség fejlesztésére.


Korosztályok a 2023/24-es szezonban:

  • Serdülő: 2010. január 1-én és utána született játékosok.
  • Kadett: 2008. január 1 - 2009. december 31. között született játékosok
  • Junior: 2006. január 1- 2007. december 31. között született játékosok
  • U23:2001. január 1 - 2005. december 31. között született játékosok

Edzés Időpontok, helyszínek városonként

Pest

Helyszínek

(U14,U16,U18,U23)
Katona József Szakközépiskola és Felnőttoktatási Gimnázium
1138 Budapest, Váci út 107.

Cyberjump Trambulinpark
1117 Budapest, Hengermalom út 19.

Jelentkezés

Szabó Péter
+36 30 288 7705
utanpotlas@faceteam.hu vagy peter@faceteam.hu
vagy bármelyik edzésünk helyszínén személyesen.

Általános technikai információk

Zelena-Tanos Dorina
+36 30 175 4703
tanos.dorina@szse.hu

Buda

Helyszín

Camugo SportLab
1117 Budapest, Hunyadi János út 16.

Cyberjump Trambulinpark
1117 Budapest, Hengermalom út 19.

Csillagösvény Waldorf Iskola
1112 Budapest, Repülőtéri út 6.

Jelentkezés

Kerényi Gergő
+36 20 430 6528
gergo.kerenyi@gmail.com
vagy edzéseink helyszínén személyesen.

Általános technikai információk

Zelena-Tanos Dorina
+36 30 175 4703
tanos.dorina@szse.hu

Győr

Helyszín

Cyberjump Trambulinpark
Győr, Nagysándor József u. 31, 9027 (ETO FC GYŐR)

Pálffy Miklós Kereskedelmi SZKI
9023 GYŐR, Földes Gábor u. 34.-36.

Jelentkezés

Perjámosi Richárd
+36 70 202 2976
info@faceteamgyor.hu
vagy edzéseink helyszínén személyesen.

Várunk mindenkit sok szeretettel!

Labdazsonglőr

Labdazsonglőr szakosztály

Labdazsonglőr

A Face Team Magyarország első akrobatikus sportszínháza. Az előadás egyik fő része a kosárlabda “freestyle”, másnéven a labdazsonglőrködés. A Face Team zsonglőrei a világ vezető előadói közé tartoznak. A Face Team rendezte a 2016-os WFBA (World Freestyle Basketball Association) nyári táborát Debrecenben és Budapesten. Az eseményen a világ legjobb zsonglőrei csatlakoztak egy hét erejéig és adták át egymásnak tudásukat és korábbi fellépői tapasztalataikat. A Summer Camp végi “battle” a művészeti diszciplína nem hivatalos világbajnokságának is tekinthető, melyen a Face Team oszlopos tagja, Csapó István, művésznevén “Blueman” diadalmaskodott.

A Face Team felnőtt labdazsonglőrei oktatják a fiatalokat a Szabadtéri Sportok Egyesülete keretein belül.

Racketlon

Racketlon szakosztály

Racketlon

Racketlon világranglista 25. helyen jegyzett Sákovics Virág képviseli a Szabadtéri Sportok Egyesületét a sportág életében. Egyesületünk alelnöke, Döbörhegyi Balázs is versenyszerűen űzi a racketlon sportágat SZSE tagként.

Kerékpározás

Kerékpározás

Egyesületünk kiemelkedő tagjai Molnár Mátyás és Fülöp Attila vezetésében alakult meg a Kerékpár Szakosztály, mely célja a kerékpárral való túrázás illetve „a szabadidő hasznos eltöltése kétkeréken életmód” megismertetése az aktív életmódra ösztönözhető társadalom számára. Mátyás aktív tagja a magyar Downhill sport életének.

Strandröplabda

Strandröplabda szakosztály

Strandröplabda

A Szabadtéri Sportok Egyesülete szervezi az ábrahámhegyi páros strandröplabda kupát 2016 óta, minden nyár alkalmával. Az eseményen állandó résztvevők profi terem röplabdások és amatőr- illetve nem igazolt strandröplabdázók is, egyaránt. A község egyik legnagyobb nyári sportversenye, melyet kimondottan a sportág népszerűsítése és a szabadidő sportolás előmozdítása céljából szervezi egyesületünk.

Parkour

Parkour

Kajtár Norbert a Face Team Akrobatikus Sportszínház meghatározó akrobatája, a magyarországi parkour sport és mozgalom élő ikonja. Norbert tudásával és kimeríthetetlen tapasztalatával éveken át edzette a Szabadtéri Sportok Egyesületébe járó akrobatikus kosárlabda utánpótlás tagokat. A Parkour szakosztály szellemiségében is a sportág alapértékeinek megfelelően szabadon, kimondottan szabadidősport jelleggel működik

Crossfit

Crossfit szakosztály

Crossfit

Az SZSE Funkcionális Tréning (crossfit) Szakosztálya 2013-ban kezdte meg működését a Testnevelési Egyetem berkein belül. A célok között szerepelt a sportolók felkészítése a versenyekre, a leendő sportszakemberek felvértezése gyakorlati tapasztalatokkal, civilek bevezetése az aktív sportéletbe, egészségtudatos táplálkozás az evolúció útmutatása alapján, a természet erőinek (napfény, hideg, mezítlábas földelés) hatékony kihasználása.

Az évek során számos edző és testnevelő tanár egészíthette ki gyakorlati-, és elméleti tudását a szakosztály berkein belül. Az akrobatikus kosárlabda azóta önálló sportággá nőtte ki magát, nemzetközivé dagadt, és jó úton halad az olimpiai sportággá válás felé.

Crossfit szakosztályi tevékenységünk tartalmazza az atlétika, a torna, a súlyemelés, az akrobatika elemeit; a saját testsúlyos gyakorlatok mellett minden eszközt felhasználunk, mely segíthet céljaink elérésében (súlyok, kettlebellek, medicinlabdák, gátak, bosuk, kötelek, gumikötelek, trx, gumiabroncsok, stb.)

Az idő előrehaladtával több korcsoport is alakult, a fiatalok és a még fiatalabbak megszerezhetik a sportági alapokat, felkészült és hiteles edzők kezei alatt készülhetnek fel a versenyekre, vagy olyan életre, amelyben a mozgás, a közösség összetartó ereje, a természettel való harmonikus együttélés a mindennapjaik részévé válik.

Szakosztály vezető és erőnléti edző: Jászberényi László

Kosárlabda

Kosárlabda szakosztály

Kosárlabda

A kosárlabda sportágat megtanulni vágyó gyermekek a Szabadtéri Sportok Egyesületének köszönhetően, U11 és U12 korosztályos igazolt sportolóként szerepelhetnek a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének országos bajnokságaiban.

Az eredetileg a hátrányos helyzetű gyermekeknek kialakított kosárlabda sportprogram életre hívását az 2015-16-os szezonban kezdődött el huszonnégy játékos leigazolásával. Az egyesület vállalta a gyerekek teljes felszerelésének és eszközeinek biztosítását, a sportszakemberi és pedagógiai háttér megteremtését, a csapatok szállításának logisztikáját és a fenntartáshoz szükséges anyagi háttér megteremtését.

A szezonok alatt a program tovább bővült, három edző, sportszakember bevonásával folynak az edzések. A jelenlegi, 2020-21-es szezonra a program központosításra került és az igazolt játékosok száma elérte a ötven főt és a három versenyző csapatot.

Az utánpótlás mellett két felnőtt csapat is szerepel a nemzeti és regionális bajnokságokban az SZSE színeiben.

Csapataink